Fiscale ontzorging

Het staat een ondernemer vrij bij het opzetten van een structuur de meest fiscaal voordelige weg te kiezen. Deze weg dient niet alleen voordelig, maar ook robuust te zijn. Hoewel belastingen een zaak tussen de ondernemer en de belastingdienst is, wil een ondernemer vooral geen negatieve publiciteit krijgen over de fiscale invulling van zijn structuur. Wij staan u graag bij met het in één keer goed opzetten van uw (inter-)nationale structuur, maar ook bij het optimaliseren daarvan. Natuurlijk bent u ook voor de dagelijkse advisering bij ons aan het juiste adres.

Nationale en internationale (her)structureringen

Een goede structuur is klaar voor de toekomst, met zo min mogelijk administratieve lasten. Een start-up kan snel verkocht worden, negatieve pers door een (te) agressieve structuur is onwenselijk en dient een geldstroom door een multinationaal concern efficiënt te verlopen. Of wellicht is er vastgoed dat gekocht of verkocht gaat worden?

Fusies en overnames

Fusie- en overnameprocessen zijn intensief en complex, zowel als u gaat kopen of gaat verkopen. Als de beslissing is gevallen moet er veel gebeuren in korte tijd. Maar ook in het, vaak lange, voortraject worden veel afwegingen en keuzes gemaakt. Wij denken graag met u mee, zodat u weet dat er in ieder geval fiscaal geen vuiltje aan de lucht is.

Fiscale structurering privé-vermogen

Uw vermogen moet renderen, buiten de aansprakelijkheidssfeer van de onderneming. Wij implementeren voor u de passende fiscale structuur, vanzelfsprekend met het oog op de toekomst.

Bedrijfsopvolging

Het is tijd voor de volgende generatie om het stokje over te nemen. Een intensief proces, waarbij ook nog eens een veelheid aan fiscale zaken spelen. Wij staan u graag bij, zodat u zich zonder (fiscale) zorgen kunt richten op de overdracht aan de nieuwe generatie.

Herreveld Van Sprundel & Partners kan u adviseren en de juiste structuur implementeren. Wij lichten onze dienstverlening graag persoonlijk toe. U kunt direct contact opnemen met onze gespecialiseerde partners:

Dick van Sprundel

Partner, advocaat & belastingadviseur