Mark Weterings

Mark richt zich op het helpen van multinationals en (middel-)grote familiebedrijven met grensoverschrijdende fiscale problematiek. Als internationaal belastingadviseur is hij gespecialiseerd in het toepassen van de Nederlandse vennootschapsbelasting en dividendbelasting in een internationale context. Daarnaast heeft hij ruime kennis opgedaan van verscheidene buitenlandse belastingsystemen, waaronder die van de Verenigde Staten. Kortom; hij is graag uw strategische partner!

icn-li Created with Sketch. icn-phone Created with Sketch. +31 10 741 1744

Specialisaties

  • (Middel)grote familiebedrijven
  • Internationaal belastingrecht
  • Fiscale begeleiding bij verkoop & overnames
  • Belastingheffing in de energie sector, met name Oil & Gas en Offshore
  • Country-by-country reporting, Common Reporting Standard en FATCA

Werkervaring

Van 2 oktober 2012 tot 30 september 2014 is Mark als internationaal belastingadviseur werkzaam geweest bij EY. Van 1 oktober 2014 tot 31 augustus 2017 heeft hij zich vervolgens bij Mazars Paardekooper Hoffman NV ingespannen om de internationale belastingadviespraktijk (verder) op te bouwen en maakte hij deel uit van de internationale Olie & Gas business line. Daarnaast verzorgt hij met enige regelmaat lezingen en cursussen over een verscheidenheid aan onderwerpen.

Opleiding

Fiscale economie, Tilburg University (2006-2012)

Nevenfuncties & lidmaatschappen

Lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) en de Nederlandse Vereniging voor Internationaal Belastingrecht (NVIB)